Mind Dump, Tech And Life Blog
written by Ivan Alenko
published under license Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)copy! share!
posted in category Technology & Dystopia / Food
posted at 04. Jan '16

Účinky sladkostí na mňa

Varovanie: toto čítaš na vlastnú zodpovednosť

Ako som včera uverenil časť informácií o cukre, dnes som považoval za dobrý nápad zjesť 2x50g Bebe dobré ráno a dve Orion čokolády, 100g mliečnej a 100g mliečnej s drvenými orieškami. Tak, prečo nie…

Je zvláštne ako rýchlo zabúdam a nech tento článok je ponaučením či informovaním pre ostatných, ale zároveň spomienkou a výstrahou pre mňa.

Je mi ťažko. Aj keď som tri mesiace nejedol v podstate sladké, až na výnimky, cez Vianoce som mal nejaké koláče, ale nie až tak moc. Myslel som si, že toto mi nič moc nespôsobí.

Ale vrátili sa staré známe pocity, starý známy stav slabosti a neschopnosti hocičo robiť. Úplne rovnaké ako tri mesiace dozadu.

Cítim sa slabý, ale nemôžem spať. Som v zombie stave, strašne unavený, ale zároveň myseľ mi pracuje na plné obrátky.

Nie som nič schopný robiť. Aj keď viem vymyslieť milíón vecí, ktoré by som chcel spraviť, cítim, že nemám na ne dosť sily. Mentálnej. Ak niečo robím, nemám dosť vnímania, aby som si to užil.

Kvalita mojich vlasov upadá, vyzerajú zle a slabo.

Vrátili sa mi lupiny, veľa lupín. Telo reaguje na predošlé dni a zbavuje sa vecí cez odumierajúcu kožu na hlave. Aj keď trvalo dva mesiace, kým mi odišli lupiny, naozaj to prešlo.

Mám v hlave z tohto všetkého predstavy boja. Jesť a tráviť sladkosti mi prináša nekonečné pocity bojovania, ktorý ale nie je príjemný. Je to boj o holý život.

Nie som schopný fyzicky cvičiť ani posilovať. Nie je šanca, mentálne nevládzem a keďže telo je zamestnané bojom, nereaguje na mňa - respektíve reaguje pocitom, že mám teraz prácu stráviť a vylúčiť sladké. Vie, že chcem prežiť, tak robí to najlepšie, čo vie.

Zjedenie malého počtu sladkostí nejde. Nikdy neukoja môj nekonečný hlad. Zjesť iba pásik čokolády by pre mňa znamenal obrovské muky, tá nenaplnenosť a strašlivý hlad! Ako keby si na smrť smädnému daj len kvapku vody. Nie nadarmo sa vraví, že cukor je drogou.

Cielene som nerozoberal chemické reakcie a procesy v tele. Teraz mi na nich absolútne nezáleží. Záleží mi len na tom ako sa cítim a aké mám predstavy v mysle.

Nech tento dokument je mementom a nezabudnem naň navždy. Je čas sa pohnúť ďalej a užívať si život.

Add Comment