Mind Dump, Tech And Life Blog
written by Ivan Alenko
published under license Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)copy! share!
posted at 12. Apr '19
last updated at 24. Aug '21

Biedne nabíjanie Sony Xperia XZ2 Compact

Tak som si nedávno kúpil nový smartphone Sony Xperia XZ2 Compact. Hlavne kvôli veľkosti.


Vždy ma udivuje ako Sony dokáže pokašľať zopár vecí pri inak skvelom produkte. Kým pri predošlej Motorole Z2 Play som sa cítil milovaný a bol to poctivý mobil, tu sa ukazuje arogancia či neschopnosť Sony.

A to tak, že si kúpim vlajkovú loď a dostanem nabíjačku 5V/1.5A. Si asi robia srandu. Mobil sa mi nabíja celú večnosť, hodiny. Na druhú stranu podporuje, podľa stránky Sony, štandard Quick Charge 3.0, čipset samotný dokonca Quick Charge 4.0.

Takže by sa mi v ideálnom prípade nemal mobil nabíjať celú večnosť. Ale nabíja. No dík Sony. Tak zatiaľ používam nabíjačku od Z2 Play, ktorá nie je síce Quick Charge, ale nejaké zmršené USB Power Delivery, čo funguje iba občas, ale dáva viacej energie.

Najrýchlejšie sa to nabíja s nabíjačkou od Macbooku. Ale i tak to nejde plnou rýchlosťou.

Kedysi boli rôzne konektory na rôzne značky mobilov. Teraz máme rôzne technológie nabíjania. Z2 Play má tiež čosi proprietárne alebo hrozne implementované, ale Motorola aspoň pribalila dobrú nabíjačku v balení. Smutné, Sony, smutné.

Ďalšia vec je crapware v Androide, čo nejde vyhodiť…ale o tom inokedy.

EDIT: Úprimne, tú Sony nabíjačku mám teraz veľmi rád a 1.5A je tak akurát na nabíjanie všetkého okrem Dualshocku 4, ktorý to môže poškodiť. Mám aj 3A od OnePlus, ale čím viac ampérov, tým sa rýchlejšie zoderie baterka…Ale v dobe núdze je dôležité, aby sa to nabíjalo tými 15W a viac cez notebookový power delivery adaptér.

Add Comment