Mind Dump, Tech And Life Blog
written by Ivan Alenko
published under license Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)copy! share!
posted in category myrtana / Site News
posted at 31. Dec '20

myrtana.sk news December, 2020: Zatiaľ sme prežili

No tak končí rok 2020. A nejak som to prežil. A myrtana tiež. Tento rok nebol ľahký, ale bol som menej nešťastný než predošlé štyri roky. Síce som pracoval až až a želal by som si, aby som si dokázal viac oddýchnuť, nešlo to. Niečo vovnútri ma tlačilo ďalej a ďalej. Mal som čas identifikovať ilúzie v mojom živote a zjednodušiť ho. Tento proces zahrňuje osobnú premenu a bol doteraz veľmi ťažký. Vidno to aj na kompozícii článkov, kde prevládajú prevažne technické návody a poznámky, kde nepoužívam emócie. Napísal som oveľa viac článkov, ale nepáčilo sa mi, kde smerovali, písať články cez filter nespokojnosti a frustrácie sa časom ohrá.

Z technického hľadiska som dokázal udržať krok s novými verziami Railsov a Ruby, čo je fajn. Našťastie to nedalo veľa práce, až na to, že som musel napísať (upraviť) gem na node version manager na capistrano. A redizajn. Ten sa mi páči. A ešte som začal na články používať databázu, aby to všetko fičalo rýchlejšie a ľahšie sa udržiavalo prepojenie s vonkajším obsahom ako komentáre. Niektoré časti sú ešte rozbité, ale nechce sa mi teraz na tom pracovať. Dávam si pokoj, ono to väčšinou zahrňuje systematické veci a nie dvojriadkové opravy. Pekne automatické testy so všetkým čo tam patrí.

V apríli 2020 to vyzeralo, že v ďalsom mesiaci vybuchne supervulkán a potom pristanú mimozemšťania, ale potom sa to nejak skľudnilo. Teším sa na rok 2021? Určite áno. Iste, stále som často vyčerpaný, v depresii z toho, že nie som tak sociálny ako ostatní, cítim emocionálnu nestabilitu a musím veľmi veľa rozmýšľať o živote, ale tak nejak som obecne spokojný. Je to ťažký život, ale nejak mi to nevadí pokým na seba netlačím aby som bol nejaká superstar, lebo uznanie a sláva majú byť ultimátny cieľ dospelého života.

A prečo píšem o sebe? Lebo myrtana som ja. A nejaký spam na liečbu erektilnej dysfuncie v komentároch.

Tak želám veľa dobrého do nového roku.

Add Comment