Mind Dump, Tech And Life Blog
written by Ivan Alenko
published under license Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)copy! share!
posted in category myrtana / Site News
posted at 27. Feb '20

Novinky na Myrtane Február 2020

Čas napísať ďalší článok, čo nového na Myrtane a tentokrát to bude po slovensky, lebo sa mi chce. Myslel som, že som napísal aj januárový, ale posledný je z novembra minulého roku :D

Za posledné štyri roky som nejak postupne vzdal rozvíjanie Myrtany. Kedysi som bol z toho vystresovaný a bral som to ako osobnú urážku, že sa mi nedarí ju rozvinúť ako som pôvodne chcel a všetko bolo už už. Teraz to už tak neberiem. Minulý rok som zvládol veľký refaktor, zvládam ju aktualizovať na Rails 6 a zautomatizoval som si inštaláciu Ruby a rbenv. Nie zlé.

V pláne mám pridať komentáre, ale najprv je treba napísať integračné testy na zobrazovanie článkov. Je tam bordel a irituje ma, že keď aktualizujem článok, neposunie sa v zozname dohora.

Jednou z vecí, čo ma dlhodobo trápia je, že sa mi zatiaľ nepodarilo dostať do tej peknej nálady a duševného stavu, keď Myrtana vznikala. Teraz je to veľmi obmedzené mojou náladou a energiou. Každých pár dní zažívam ako fakt veľké výkyvy nálad, niekedy nemôžem spať a idem až o štvrtej, inokedy sa zas cítim fajn a občas cítim dokonalosť života alebo mám náladu až by som tancoval. Ale obecný priemer mojej nálady je “nespokojný a frustrovaný”. Ale hej, ja som si toho vedomý a moje myšlienky a pocity už neberiem nejak vážne. Každý deň sa snažím v živote posunúť, kúsok po kúsku. Ja viem, kde sa chcem dostať. Nosím v sebe tú prekrásnu víziu a nevzdal som ju, ale zároveň si prechádzam ozaj ťažkým obdobím plný otázok ako “Kto som?”, “Kam smerujem?”, “Čo chcem?”, “Prečo som kurva tak stále unavený?”, “Prečo už po x-tý raz neviem zapadnúť do mainstreamovej spoločnosti?” a “Čo je pre mňa naozaj pravdivé?”. Hlavne posledná otázka mi teraz berie ozaj veľa času a energie. Vyžaduje veľa uvedomenia neupadnúť do rutiny alebo divných naučených vzorcov správania sa, ale riadiť sa svojim pocitom.

Takže kým sa tam nedostanem, tak bude všetko v obmedzenom režime, lebo proste na to nemám energiu a veci nejdú s ľahkosťou. Bolo to také ťažké, že som si dal prestávku, lebo načo sa nútiť do niečoho, čo nejde. Takže hrávam Final Fantasy XV, cvičím a robím iné veci a občas píšem články.

Neznamená, že nerozmýšľam nad Myrtanou. Veľmi často. V poslednom týždni som plánoval nové sekcie, ale nechcem to nejaké osekané, takže treba urobiť wildcard certifikát, podporu subdomén a dorobiť moju najmilovanejšiu funkciu - podporu obrázkov k článkom.

Časom…

Add Comment