Mind Dump, Tech And Life Blog
written by Ivan Alenko
published under license Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)copy! share!
posted in category Technology & Dystopia / Existential
posted at 20. Jun '20

Dni, kedy chcem vypadnúť zo sveta IT

Som programátor. Sú dni, kedy mierne spochybňujem svoje rozhodnutie, že som sa ním stal. Sú dni, kedy to vážne ľutujem.

A potom sú epicky zlé dni, kedy to nenávidím. Nenávidím počítače, nenávidím priemysel, nenávidím kultúru, nenávidím komunitu a chcem ísť preč. Ďaleko preč. Choďte všetci do piče. Do lesa, na púšť, na ľadové pláne. Prečo nie som prospektor v tropickej džungli? Nenávidím sa, lebo viem, že nemôžem. Zomrel by som. Počítače sú teraz všade. Skoro každý musí ako retard čumieť do obrazovky. Milujem programovanie, nenávidím programovanie.

Nenávidím, keď tlačí na mňa čas, za ktorý musím niečo naprogramovať a pritom mi to nejde. Nevládzem. Nekonečná práca, nevidím koniec. Kde je tá radosť zo života? Z technológií?

Nenávidím sa, že upadám to závislostí, potom sa mi horšie programuje a cyklus ide čoraz hlbšie. Prečo? Prečo je tu taký tlak? Aj keď viem, že to nie je úplne dobré, tak svoju sebahodnotu odvodzujem od toho ako rýchlo dokážem pracovať. Nikto, ani ja, nerešpektujem potrebu oddychu. Úprimne, tie štyri týždne dovolenky ročne znejú ako vtip. V hĺbke seba viem, že potrebujem tak dva mesiace ročne.

Serie ma tá bezmocnoť. Nemá zmysel to ani nechať plynúť, ale ani sa šialene sústrediť. Aký prístup treba kurva zvoliť, aby to išlo? Cítim sa, že nemám na to.

Aj programovanie je o vnútornom zážitku. Niekedy cítiť ako, že plácam dokopy niečo z hliny. Inokedy, že kovem kód. Alebo vytváram frankesteina. Alebo robím operáciu. A mám z toho dobrý pocit a užívam si to.

Ale posledné mesiace som zasa skĺzol do toho, že pocitovo som mŕtvy a pripadá mi to ako veslovanie na galeji. Alebo byť hodený do arény so spútanými rukami reťazmi s hrdzavým mečom, oslepený a ohlušený davom a snažiaci sa prežiť. Ale najčastejšie je to osamelé bezcieľne blúdenie temnou mesačnou krajinou v hmle. Žiadny cieľ, žiadna pomoc, žiadny zmysel. Iba ja a inštinkt prežitia. Logika a naučené veci fungujú, ale je to horor. Kvalita života je nula.

Na základe toho, čo som práve napísal, som fakt vážne v ťažkej depresii.


Žiadne obavy, som už v poriadku, len som bol vtedy fakt nasratý, zúfalý a frustrovaný. Ale je to občas aj takto. Stále si myslím, že to musím zverejniť. Je to súčasť života.

Zjavne nie som sám, kto býva nespokojný ako ukazuje vtip z roku neviem, 2004?

Toto niekto poslal do hotline IBM pretoze ho poriadne vytocili :)


Do pice aj s produktami kokotov z AjBiEm. Pojebana skokotena DB2, produkujuca kokotske chyby pre nejakych vyjebanych robotov. Boha, napisem

SELECT PICA FROM KOKOT; a on miesto niecoho na stylu “No such table KOKOT” vypise takuto ukrutnu kokotinu:

Error: DB2 SQL Error: SQLCODE=-204, SQLSTATE=42704, SQLERRMC=DB2ADMIN.KOKOT, DRIVER=3.50.152 SQLState: 42704 ErrorCode: -204 Error: DB2 SQL Error: SQLCODE=-727, SQLSTATE=56098, SQLERRMC=2;-204;42704;DB2ADMIN.KOKOT, DRIVER=3.50.152 SQLState: 56098 ErrorCode: -727

No pojeb sa! Ja ti mozem jebat tvoje erorkody a state a tie dalsie krypticke kokotiny! Ja chcem pojebanu chybovu hlasku, vy kokoti vyjebani, ja mam v pici vase minus 727 a 56098!! A ked mi tu niekto teraz bude protirecit, tak nech sa radsej najprv rovno pojebe, lebo ho pojebem ja! Kurva, Google vzdy v pohotovosti, cakajuci na vyhladavania retazcov ako SQLSTATE 42704, KOKOTSKA DB2, PICA SPROSTA a podobne.

Akoze kurva firma IBM moze robit kurzy sebanasratia. Bude tam pocitac, na nom DB2 a uloha opravit nejaky skurveny select a termin 10 minut. Do 2 minut garantujeme zvyseny krvny tlak, do 3 minut stavy vrazednej nasratosti.

Kurva, to ti jebaci jebavi, co kodia DB2, tu picnu skurvenu obludu v zivote nepouzivali? To im nedoslo, ze error kody patria do minuleho tisicrocia? Kurvy prasive! V tomto ich tromfuje uz len vyjebany Android s ich kokomponenou kokotskou MediaPlayer, ktora ti v pripade chyby blahosklonne oznami 2 cisla, jedno sa vola what, a druhe sa vola extra, a nikde nie je napisane, co tie skurvene cisla znamenaju. Ach, jeb-sem-jeb-tam, na tych kokotov su vsetky nadavky kratke.

No, a WebSphere, to uz mi je kurva server, ako desat kokotov. Akoze uz aj jebovia z Orejklu pochopili, ze maju bezkonkurencne najkokotskejsi server OC4J, a tak kupili weblogic a ten svoj smradlavy smejd tichucko zahrabu niekam do zumpy. Nie tak IBM a VebSfira. Este sa tou kokotinou jebnutou (teraz bezkonkurencne najkokotskejsi server cislo 1) chvalia kokoti???? Nejebe im? Akoze sprava toho smejdu je nemozna bez konzultacie z IBM. Je mi jasne, ze takto tie kurvy ziskavaju prachy, kurvy smradlave.

Ked uvidim nejakeho vyjebaneho kravataka, ako predava websphere ako vyborny server, kokot boha ojebem mu jeho jeblu “aktofku” o kokot, kokotovi. Do konca zivota bude deployovat EARy na tu kokotinu, smrad vyjebany, a bude zazivat muky pri pohlade na kokotiny v logoch:

org.eclipse.jst.j2ee.commonarchivecore.internal.exception.DeploymentDesc riptorLoadException: META-INF/ejb-jar.xml Stack trace of nested exception: java.lang.NullPointerException at org.eclipse.emf.common.util.BasicEList.getNonDuplicates(BasicEList.java: 1904) at org.eclipse.emf.common.util.BasicEList.addAll(BasicEList.java:686)

Akoze co ty pica smradlava? Je mi jasne, ze sa ti nepaci ejb-jar.xml (pritom je v poriadku, boha ho), a jedine voditko k naprave chyby je NullPointerException??? Kurvy prasive vyjebane, Maria vas skarala do pice, jebem tvojho boha. To je ako hadaj ake cislo si myslim, do pice, to je co krista, spolocenska hra do 5 rokov “Studuj logy vebsfiry”?

Samozrejme, VebSfira ako spravna bullshit-buzzword-compliant bezi na kokotine storocia OSGi, kokotiny sa asi fakt pritahuju alebo co. Remote pristup obhospodaruje ako inak korba (kokotska orba), technologia doby kamennej. Kokotnost tej picoviny asi bola jasna aj autorom, kedze ju jebli do balika org.omg. Ja len ze ju kludne mohli jebnut do org.omfg. Pici. Uz mi zacina byt jasne, preco ti chudaci, co robia s vydobytkami vedy a techniky sudruhov z AjBiEm, zarabaju take prachy - setria si na psychiatra, ked im definitivne jebne.

Jebem

xyz

Add Comment