Mind Dump, Tech And Life Blog
written by Ivan Alenko
published under license Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)copy! share!
posted in category Creativity / Literature
posted at 30. Apr '19

Collins (útržok)

“Hej, Collins, čo to kurva robíš?”, opýtal som sa. “Opravujem tu pojebanú vysielačku, kurva!”, zakričal na mňa zhora Collins.

Už tri dni tu trčíme na tomto retardovanom asteroide a začíname si pekne liezť na nervy. Ešte tri dni a asi sa ubodáme k smrti. Kurva, mal som zomrieť na Slovensku a nie pri dolovaní rudy kdesi vo vesmíre.

“Myslel som, že komunikácia je trojito istená a toto sa nemôže stať?”, húkol som a pomaly som skrýval v lodi ostré predmety. Collins je tak trochu psychopat.

“Aj bola, keď bola vyrobená, čo bolo niekedy za Matuzalema. A na servis oni serú a udržujú to, len aby to nejako behalo. Za pár korún by mohli poslať schému do Etiópie a za pár dní by mali novú vysielačku u seba. Len keby to nebola kopa kreténov, ktorí robia všetko, len nie to, za čo sú platení. Musím to opraviť, inak sme v piči. Aspoň dať dokopy núdzový protokol.” odpovedal Collins.

Kurva fix, ja sa zbláznim. Upísal som sa na túto prácu, lebo som chcel mať svätý pokoj od seba a od iných ľudí. Ale zas nie navždy. Ešte nechcem zomrieť.

“Že nás tu nenechajú, Collins, že nie? To sakra nemôžu spraviť! Kto sa potom postará o mojich škrečkov?”

“Ale boha, tvojich škrečkov si už nevidel asi dva roky. Starať sa o ne cez pol galaxie a nechať ich tak je to isté.”

“Ja som ich tam nechcel nechať, kurva!”

Add Comment