Mind Dump, Tech And Life Blog
written by Ivan Alenko
published under license CC4-BY
posted in category Technology & Dystopia / Audio
posted at 09. Apr '22

Bluetoothová bolesť 2

Tento článok píšem o rok a pol neskôr, než som plánoval, ale je tu! V septembri 2020 ma už ten Bluetooth tak vytočil, že som narobil snímky obrazovky s problémami vo Windowse, keď opakovane sa pripájam so slúchadlami.

Ja to nechpápem, Bluetooth je tu od roku 2004 či koľko a stále je mega nespoľahlivý. Aby som vôbec pripojil Bose Revolve+ k Windows 10, tak som musel aktualizovať firmvér na reproduktore. V Linuxe to bola otázka opakovaných pokusov sa pripojiť, zmazať to tam, zmazať v repráku a dookola kým to nejak nenaskočilo. Neskôr v 2021 to fungovalo celkom dobre, ale sral ma ten hlas, čo stále ohlasoval nejaké pripojenie zariadenia a nedalo sa to vypnúť, iba zmeniť na pípnutie. Teraz som prešiel späť na káblové pripojenie reproduktorov (nie Bose) aj slúchadiel (tiež nie Bose). Príde mi pohodlnejšie zapnúť zosilovače a prípadne zapojiť DAC konvertor do USB portu.

S Bose QC35 II som mal problémy vo Windowse stále. Vždy, keď som sa so slúchadlami pripojil v Linuxe, tak potom sa Windows už k nim nechcel pripojiť a musel som to odstrániť zo zoznamu a pridať znovu. Potom zakázať nahrávanie, lebo Windows ho aktivoval automaticky a zvuk išiel v mone. Tiež by ma zaujímalo, čo to je za debilnú normu, ktorá prepína zvuk do mona. Robili mi to aj iné Bluetoothové slúchadla, keď sa aktivoval mikrofón.


Pripájanie k Bose QC35 II


Pripojenie zlyhalo


Zvuk idúci najprv cez headset v mono kvalite


Stereo sa aktivovalo až po zakázaní headsetu


Aktivovaný mikforón v headset móde


Deaktivovaný mikforón v headset móde

Ja neviem, prečo to proste nemôže nabehnúť do 5 sekúnd kľudne v tichosti? Bluetooth je bolesť.

Add Comment