Mind Dump, Tech And Life Blog
written by Ivan Alenko
published under license CC4-BY
posted in category Technology & Dystopia / Audio
posted at 09. Apr '22

Bluetoothová bolesť 2

Tento článok píšem o rok a pol neskôr, než som plánoval, ale je tu! V septembri 2020 ma už ten Bluetooth tak vytočil, že som narobil snímky obrazovky s problémami vo Windowse, keď opakovane sa pripájam so slúchadlami.

Ja to nechpápem, Bluetooth je tu od roku 2004 či koľko a stále je mega nespoľahlivý. Aby som vôbec pripojil Bose Revolve+ k Windows 10, tak som musel aktualizovať firmvér na reproduktore. V Linuxe to bola otázka opakovaných pokusov sa pripojiť, zmazať to tam, zmazať v repráku a dookola kým to nejak nenaskočilo. Neskôr v 2021 to fungovalo celkom dobre, ale sral ma ten hlas, čo stále ohlasoval nejaké pripojenie zariadenia a nedalo sa to vypnúť, iba zmeniť na pípnutie. Teraz som prešiel späť na káblové pripojenie reproduktorov (nie Bose) aj slúchadiel (tiež nie Bose). Príde mi pohodlnejšie zapnúť zosilovače a prípadne zapojiť DAC konvertor do USB portu.

S Bose QC35 II som mal problémy vo Windowse stále. Vždy, keď som sa so slúchadlami pripojil v Linuxe, tak potom sa Windows už k nim nechcel pripojiť a musel som to odstrániť zo zoznamu a pridať znovu. Potom zakázať nahrávanie, lebo Windows ho aktivoval automaticky a zvuk išiel v mone. Tiež by ma zaujímalo, čo to je za debilnú normu, ktorá prepína zvuk do mona. Robili mi to aj iné Bluetoothové slúchadla, keď sa aktivoval mikrofón.

Ja neviem, prečo to proste nemôže nabehnúť do 5 sekúnd kľudne v tichosti? Bluetooth je bolesť.

Add Comment