Mind Dump, Tech And Life Blog
written by Ivan Alenko
published under license Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)copy! share!
posted in category Creativity / Literature
posted at 02. May '19

Archanjel (útržok)

“Sakra, zasa sa to zaseklo!”, zakričal som pre seba v zápale boja. “Kurva drát. Kto to kalibroval?” Rýchlo som to odhodil a hodil som sa na zem. Nado mnou preletela raketa a vybuchla tesne za mnou. Energetický štít a brnenie pohltili výbuch a tlakovú vlnu. Spravodlivosť zvíťazí! Ale začínalo mi byť jasné, že je ich na mňa príliš.

Veľmi som nečakal, že sa Modré slnká, Zatmenie a Krvavý spolok spolčia voči mne. Vždy sa do krvi neznášali a stále neznášajú. Tá nafúkaná Jona Sederis sa musela riadne premáhať, aby Zaeedovi nevyškriabala oči alebo neustrelila hlavu, keď sa už len videli.

S chladnou hlavou som odistil granát a hodil ho dolu rozstrieľaným oknom. Dlho už túto pozíciu neudržím. Musím sa presunúť. “Takýmto štýlom mi ustrelia pol hlavy”, vtipkoval som sám pre seba. Aj na Omege potrebujú moju pomoc. Obyčajní obyvatelia sa nedokážu brániť vykorisťovaniu a šikanovaniu zo strany gangov. A Aria má v paži.

Musia sa vzdať a nechať zatknúť! Spravodlivosť musí byť a musia čeliť dôsledkom svojich činov! Opatrne som pozrel som oknom. Je ich tam spústa, ale stále ma neberú dosť vážne. Príliš málo. “Vzdajte sa a odhoďte zbrane!”, zakričím. Z diaľky bolo počuť kroganské chechtanie.

“Počul si ho? Že vzdajte sa a odhoďte zbrane! Haha, čo ti jebe? Je sám.” Postupne sa pridávali batariáni, ľudia, a dokonca aj tupí vorchovia zavýjali od smiechu. Turianskí žoldáci pôsobili pobavene, ale prísna disciplína a patriarchálna spoločnosť s hierarchiou sa do nich navždy vryla. Bývalé členky asarijského komanda sa tvárili vážne. Tie majú divný zmysel pre humor.

“No nič, mám dosť tejto špinavej diery. Túžim zas zažiť lesy na Palavene. Čas sa dať do práce…”

Add Comment