Mind Dump, Tech And Life Blog
written by Ivan Alenko
published under license CC4-BY
posted at 05. Feb '22

Ako má TS Bohemia pokazenú captchu

Pár dní dozadu som chcel ísť na stránky TS Bohemie, pozrieť históriou objednávok, ale prekvapilo ma, že chcú, aby som vyriešil captchu. Tak fajn, zjavne z mojej zdieľanej verejnej IP robí niekto zlé veci. Captcha je rovnaká ako treba vyriešiť na aliexpresse a stránky aliexpressu sú odpad, fungujú snáď len s vanilla Chromiom. Kopa JavaScriptu prepojená s vykresľovaním produktov a špicľovaním.

Takže sa síce zobrazil obrázok puzzlu, ale pozadie zostal len šum. Prečo? Nemám síce noscript, ublock origin také veci neblokuje, ale mám zakázaný WebGL a tie novšie API. Prečo? Lebo to slúži na zisťovanie otlačku prehliadača a s veľmi veľkou presnosťou. Tieto API sú diera do počítača. A vyzerá, že ich riešenie je nejaké poskytované treťou stranou. Je to po anglicky, lebo mám tento systém v angličtine. Kde mám záruku, že môj otlačok nejde niekde do centralizovanej databázy, kde sa s tým robí ktovie čo?


kde? čo?

Zas som sa musel trochu ohnúť, spustiť Chromium….a pridal si ten obchod do môjho blacklistu. Som príliš unavený na tieto blbosti. Ak si nevedia poriešiť botov inak, tak smola. Na podporu budem písať, aký by to malo zmysel? Zjavne majú nejakú prístupnosť úplne na saláme. Nemám rád recaptchu, ale tá aspoň ide.

Add Comment